Skal du have slebet gulvet eller malet væggene først?

08 april 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Er du lige flyttet i en ny bolig, eller skal din bolig have den helt store tur, skal du sikkert både have malet og have ordnet dine gulve. Men hvad skal du have ordnet først? Er det bedst, at du får malet dine vægge først og så afhøvlet gulvet bagefter, eller at du får afhøvlet gulvet først og så malet bagefter? 

Hos Gulvkanonen, der er et stort gulvfirma, der hjælper folk med at afhøvle og slibe gulvet i hele landet, anbefaler de altid, at du får slebet eller afhøvlet dit gulv først. Det skyldes, at der kommer til at blive hvirvlet noget støv op, når de sliber og høvler. De har selvfølgelig filtre på deres høvleapparater, men der kommer selvfølgelig noget støv ud. Støvet kommer til at lande på væggene, hvilket selvfølgelig er rigtig irriterende, hvis du lige har fået malet dine vægge.

Leder du efter en gulvmand på Fyn, kan du se, hvad dine muligheder hos Gulvkanonen, er på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/ 

gulvafslibning på Fyn

Vælg den rette efterbehandling af dit gulv

Når du skal slebet eller høvlet dit gulv, skal du selvfølgelig også efterfølgende have en efterbehandling af det. Efterbehandlingen hjælper med at beskytte gulvet, så der ikke alt for nemt kommer hakker eller ridser i det. Men der er stor forskel på, hvor holdbare de forskellige efterbehandlinger er. Derfor er det vigtigt, at du overvejer grundigt, hvilken efterbehandling der er den rette for dig. 

Har du mindre børn eller kæledyr, er det altid en god ide, at du vælger lak som efterbehandling. Det er den mest holdbare efterbehandling. Har du ikke børn eller kæledyr, har du lidt flere muligheder, der kan du for eksempel vælge olie, lud eller sæbe. 

Når du vælger efterbehandling, skal du også vælge, om du vil have en klar lak, eller om du vil have en hvid lak. Det kommer helt an på, hvilket udseende du ønsker i din bolig. 

Flere Nyheder