Massage byder på en hel del

20 januar 2023
Anders Hansen

Massageterapi er en ældgammel praksis, der giver en lang række fordele. Det kan hjælpe med at reducere stress, forbedre cirkulationen, lindre ømme muskler og endda hjælpe med at genoprette skader. Med alle de forskellige massageteknikker, der findes i dag, kan det være svært at beslutte, hvilken der er bedst for dig. Her er en oversigt over de forskellige metoder, der anvendes af professionelle massageterapeuter, lige fra svensk massage til dybvævsmassage.

Svensk massage – Denne type massage, også kendt som klassisk eller terapeutisk massage, kombinerer blid æltning og lange strøg for at hjælpe din krop med at slappe af og frigøre spændinger. Trykket på din krop varierer mellem let og fast, mens der fokuseres på områder med stramhed eller knuder i muskelfibrene. Denne form for massage har vist sig at forbedre blodcirkulationen, mindske stress og forbedre bevægelsesfriheden.

Dybvævsmassage – Denne teknik er rettet mod de dybere lag af muskler og bindevæv og hjælper med at lindre kroniske smerter eller spændinger i specifikke områder. Denne type massage kræver mere tryk end svensk massage og kan være intens og ubehagelig for nogle mennesker. Terapeuten bruger langsomme strøg med et dybt fingertryk for at få adgang til de dybe væv, mens du slapper af i en behagelig stilling.

massage

Kend din massage

Triggerpunktsterapi – Triggerpunktsterapi hjælper med at lokalisere og frigøre spændinger, der er kendt som “knuder” eller “triggerpunkter”, som ofte forårsager smerter i hele kroppen. Der påføres tryk direkte på disse triggerpunkter ved hjælp af fingre, knoer eller albuer for at hjælpe med at blødgøre området og lindre ubehaget. Denne teknik kan hjælpe lindre smerter i musklerne og andre områder af kroppen.

Sportsmassage – Sportsmassageterapi er specielt skræddersyet til atleter og hjælper dem med at forberede sig til en begivenhed eller komme sig efter en begivenhed. Det er en kombination af dybe vævs- og svenske massageteknikker, der hjælper med at øge fleksibiliteten og mindske ømhed. Denne type massage øger cirkulationen for at hjælpe med at helbrede beskadiget væv, reducerer muskelspændinger og hjælper med at øge udholdenhedsniveauet for at opnå bedre præstationer.

Shiatsu-massage – Shiatsu-massage er en japansk teknik, der bruger fingertryk i rytmiske bevægelser til at stimulere energibaner i hele kroppen. Terapeuten anvender tryk langs specifikke punkter på kroppen ved hjælp af hænder, tommelfingre, fingre og håndflader for at forbedre cirkulationen, lindre spændinger og fremme afslapning.

Flere Nyheder