Hvad er en boligadvokat?

01 september 2019
Astrid Pedersen
Hvad er en boligadvokat?

Måske forbinder du mestendels advokater med retssager og domstole, som man ofte ser på tv. Men der findes rigtig mange forskellige typer advokater alt afhængigt af specialer. En boligadvokat er eksempelvis ekspert i alt hvad der har med køb, salg og overdragelse af fast ejendom at gøre.

Uanset om du skal købe hus eller lejlighed, eller står for at skulle overtage ejerskabet af en bolig fra en anden person – for eksempel en nyligt afdød i din familie – er det en rigtig god idé at få en boligadvokat på banen. En dygtig og erfaren boligadvokat kan nemlig klare paragrafferne for dig og andre involverede i bolighandelen, således at jeres boligdrømme kan blive gjort til virkelighed – uden at udvikle sig til jeres værste mareridt undervejs.

Få hjælp til vurdering af bolighandelen hos din boligadvokat

En af de første ting, man bør sikre sig førend man skriver under på en købsaftale, er, at denne er forsynet med det, der kaldes et advokat forbehold. Med et advokat forbehold er du sikret fjorten dage, i hvilke din bolig er reserveret til dig, og i løbet af hvilke din boligadvokat har mulighed for at gennemlæse den dokumentation, som har relevans for dit boligkøb.

På den måde kan du undvige mange faldgruber. Du kan for eksempel undgå at havne i en boligforening med en dårlig økonomi og en mangelfuld eller uprofessionel drift. Og du kan komme flere andre kendte problematikker i forkøbet – for eksempl en nedsættelse af boligens værdi på grund af planlagt nybyggeri, som kan skæmme din udsigt eller på andre måder forringe boligens forhold.

Din boligadvokat vil hurtigt kunne gennemskue sådanne forhold ved gennemlæsning af andels eller ejer foreningens regnskaber og budgetter samt referater fra de seneste general forsamlinger og kommunale lokal planer for området.

Du kan læse mere om, hvordan din boligadvokat kan hjælpe dig, på http://eboligadvokat.dk/boligadvokat/ 

Flere Nyheder