Varm op på grøn og billig vis med en varmepumpe

14 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Er du på udkig efter en opvarmningsform, som både skåner klimaet og familiens husholdningsbudget? Så bør du overveje en varmepumpe. I det følgende kan du læse mere om hvorfor du bør vælge en luft til vand varmepumpe.

Hvornår skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe?

Hvis du fyrer med eksempelvis olie eller gas, og din bolig således er varmet op med vand radiatorer, kan du med stor fordel skifte fyret ud med en luft/vand varmepumpe. En sådan er nemlig langt mere effektiv når det handler om at udnytte den tilførte energi.

I praksis betyder dette at der ikke skal bruges så meget energi i forbindelse med opvarmning af brugsvand og cirkulationsvand. Og så bliver det billigere for dig at varme boligen op.

Varmepumpe

Faktisk kan du regne med at skære mindst tres procent af dine årlige udgifter til opvarmning af din bolig. Du kan således være helt sikker på at din varmepumpe tjener sig selv ind igen efter ganske kort tid.

Du kan altså betragte udgiften til etablering af en varmepumpe løsning som en investering – både i familiens fremtid og i din ejendom. Boligen bliver nemlig automatisk mere værd hvis den er udrustet med en moderne luft til vand varmepumpe i stedet for et gammelt, udtjent fyr.

Hvilken luft/vand varmepumpe skal jeg vælge?

Det kan godt være vanskeligt at vide præcis hvilken størrelse og ydeevne den nye varmepumpe skal have. Du bør tage udgangspunkt i boligens størrelse og familiens behov for opvarmet brugsvand og cirkulationsvand når du vælger varmepumpe.

Hvis det ikke er helt indlysende for dig hvorledes du laver denne beregning, kan du altid få hjælp til valg af luft til vand varmepumpe hos det danske VE firma Amalo. Du kan læse mere, og kontakte Amalo direkte for rådgivning angående valg af varmepumpe, via hjemmesiden Amalo.dk.

More articles