Vælg din cykel efter behov

28 marts 2022
Lotte Hindsberg
image

editorial

De fleste danskere har lært at cykle som barn, og det er helt naturligt at have en cykel og bruge den i stedet for bilen. I nogle tilfælde til og fra arbejde, uanset hvor langt eller kort der er til arbejde. Til og fra stationen eller hvis man lige skal op og handle.

Mange bruger også en cykel til at få motion og det er en motionform, der bliver mere og mere populær, da alle kan være med. Uanset form, alder og ambitionsniveau. Bruger du din cykel til mere end at køre til og fra supermarkedet eller til stationen. Altså småture. Derfor skal du være opmærksom på om du bør have mere end en cykel. Du kan med fordel få råd og vejledning af www.time2bike.dk

Time2bike, mountainbike, citybike, racercykel

Flere typer af cykler

Der findes flere former for cykler, og de har alle deres styrker. En citybike er god hvis du primært cykler inden i byen. Du sidder på cyklen så du har et godt overblik over trafikken og det er nemt at stoppe og starte. Det er ikke en cykel, som du kan køre i høj fart som f.eks. en racercykel.

Skal du derimod køre over lange distancer, gerne på landevejen og i høj fart, er det en racercykel du skal købe. Du sidder foroverbøjet, hvilke gør at du har mindre udsyn. Hvilke er årsagen til at den blandt andet ikke er god i byen. De tynde dæk gør også at du vil kunne føle hver en sten eller grus du vil køre over på cykelstien.

Den tredje type cykel er mountainbikes. De er fantastiske til at køre en lang og vild tur i skoven og på grenede og mudrede stier. De brede dæk gør at cyklen har en godt greb og ikke skrider ud som f.eks. en racercykels tynde dæk vil gøre. 

Flere Nyheder