Vælg den rette parfume og køb den online

06 August 2019
Astrid Pedersen

editorial

En god parfume er ikke et entydigt begreb. Smag og behag er forskellig hos alle mennesker – og en parfume, du synes dufter himmelsk, vil få andre til at vrænge på næsen. Og for at gøre sagen yderligere kompleks, kan du på ingen måde regne med, at det duft, du bliver præsenteret for i en duft prøve på et stykke pap, fortæller hele historien om parfumen.

Den endelige duft opstår nemlig først efter at parfumen har tilbragt et par timer på din hud, idet duften udvikler sig som et samspil mellem duft noterne i parfumen og så din krops egne kemiske stoffer, som udskilles gennem huden. Derfor er der ingen vej uden om, når du skal udvælge din nye parfume. Den skal prøves på din hud først.

Hvilken type parfume skal jeg vælge?

Som om dette ikke var nok, bør du også holde dig for øje, at der findes mange forskellige typer af parfume. Nogle er mere velegnede til visse situationer end andre. Leder du efter en parfume til hverdags brug, bør du gå efter en let parfume uden for mange tunge noter. En parfume, som baserer sig på noter af eksempelvis musk, oud eller cedertræ, vil hurtigt gå hen og blive alt for tung og dominerende til hverdags brug. Dine kolleger skulle jo helst kunne holde ud at være i nærheden af dig i de otte timer, du tilbringer på arbejdspladsen – så hvis du ønsker at iføre dig parfume til daglig, bør du vælge en lettere end af slagsen.

Til aftenbrug kan du dog godt slippe af sted med de sensuelle og lidt tungere dufte. Det er dog stadig vigtigt, at duften passer til dig – og derfor bør du altid teste din nye parfume ved at påføre den din hud og lade den sidde i et par timer før du tager stilling. Og herefter kan du bestille din nye parfume online på sephora.dk

More articles