Undgå, at døren smækker bagi dig

10 November 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan føles virkelig nedværdigende, at man får et klask med en dør bagi, når man har bevæget sig gennem døråbningen, og man er sikker på, at man er ude for rækkevidde, men så sker det alligevel.

Det er specielt uheldigt, hvis man lige står med noget i hænderne, som man kommer til at tabe, eller man bliver slynget ind i andre eller nogle ting – man kan jo komme til skade!

Dette kan ske, om man så har at gøre med en gammel dør, eller man har købt en ny fra https://klarwindows.co.uk/external-doors/front-doors .

Det første råd til at undgå dette er ganske enkelt at tage et ekstra stort skridt ind i det nye rum eller udenfor, hvis der er tale om en terrassedør eller lignende, så man kan være nogenlunde sikker på, at døren ikke kan slå igen.

Man kan også lige lære, hvor hurtigt døren smækker i bag i, for der er nogle, der smækker hurtigere end andre, specielt hvis der er gennemtræk.

Døren burde ikke ramme dig

Dernæst er det noget med at se på, om det er en svingdør, som man har med at gøre; som regel kender man jo dørene hjemme hos en selv, men hvis man er ude hos andre eller ude i det offentlige, så kan man jo lige teste døren forud for at se, hvordan den åbner og lukker.

På den måde opdager man også, om døren skal skubbes eller trækkes op.

Et andet tip til heldigt at undgå dette, specielt hvis man skal mange gange gennem den døråbning, er at stille noget i klem eller sætte en dørstopper, så døren ikke kan lukke i igen bag en.

Her skal man så netop også holde øje med, om der kommer gennemtræk, eller om det bliver for koldt at have døren åben i længere tid.

More articles