Typiske arbejdsskader som advokat

14 august 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man skulle ikke tro, at en advokat også kan komme ud forarbejdsskader, men tvivlen om dette beror vist mest på fordomme om, hvordan man ser de forskellige hverv arbejde og gebærde sig.

Tit forestiller man sig sådan en advokat som en person, der sidder ved en computer, måske en skrivemaskine og en kugleramme, hvis det er en gammeldagstype, eller vedkommende dikterer noget til sin kvindelige sekretær – allerede her lyder han som en parodi på sig selv.

Så holder advokaten nogle møder med sine klienter, der varer i kort tid, men som tjener styrtende på og kan holde fri resten af dagen.

En håndværker skal arbejde på udsatte arbejdspladser med overarbejde, sikkerhedsudstyr, farlige elementer, belastning for kroppen, weekendtillæg, førtidspension, blive nedslidt og meget mere.

De advokater må da leve det søde liv!

Mange advokater er glade for deres arbejde, på samme måde som håndværkere også er det, men det er ikke ensbetydende med, at advokater ikke kan blive slidt på deres arbejdsplads af belastninger og lede til pension før tid.

Nogle gange er dette dog grundet psykisk pres end fysisk.

Mange håndværkere, for lige at bruge denne sammenligning igen, tager jo ikke arbejdet med hjem, da de af gode grunde ikke kan det, og arbejder venter der til dagen efter, som man måske alligevel skal bruge ens kollegaer til.

Advokaten kan sidde med en vigtig sag, som skal foreligge i retten i løbet af en kort deadline, hvor man skal forsvare en klient, der ellers står til mange år i spjældet, hvis vedkommende ikke frifindes.

Så man kan sidde til langt ud på natten derhjemme, fordi man har et godt forhold til klienten og generelt gerne vil have et godt omdømme som en god advokat – og det er kun én af mange sager, vedkommende skal tage sig af lige nu.

Det kan give et enormt arbejdspres og stress-relaterede sygdomme, som selv penge ikke kan betale sig fra.

Flere Nyheder