Tre salater, der gør det nemt at spise mere grønt

03 januar 2019
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis dit nytårsfortsæt er, at du gerne vil spise mere grønt, er det en god ide for dig, at du finder frem til nogle lækre salater. Det vil gøre det meget nemmere for dig at holde dit fortsæt. Udover at salaterne skal være lækre, skal de selvfølgelig også være nemme. Det er med til at gøre, at du ikke falder i og kommer til at spise noget andet, når du er sulten. Det kan nemlig nemt ske. 

Vi kommer her med tre bud på salater, der indeholder masser af grønt, men som også er virkelig lækre at spise. Du kan finde opskrifterne hos vores samarbejdspartner dk-kogebogen.dk. De har opskrifterne på en lang række forskellige retter, deriblandt også salater. 

1. Broccolisalat

Først og fremmest er det en god ide, at du overvejer en god broccolisalat. Det er en lækker salat, der er meget mættende. Derfor er det en rigtig god form for tilbehør til for eksempel kød, fisk eller en vegetarret. Broccolien bliver mere spiselig og lækker, når der kommer solsikkekerner, tranebær og en lækker sovs på. 

2. Bønnesalat

En anden mulighed er en bønnesalat. Den består af en masse friske ingredienser, hvilket gør den til et lækkert friskt pust på middagsbordet. Hovedingrediensen er friske, grønne bønner, også kendt som Haricot Vert. Derudover skal der også rødløg, cherrytomater og krydderurter i. Salaten bliver tilberedt med en lækker marinade, der giver lidt ekstra smag. 

3. Grøn kartoffelsalat

En kartoffelsalat er ikke i sig selv så grøn, men ved at tilføje nogle ekstra grøntsager kan du gøre den langt mere grøn. Du kan for eksempel bruge opskriften fra dk-kogebogen.dk, hvor der skal gulerødder, forårsløg og ærter i udover selvfølgelig lækre kartofler. Med denne salat som tilbehør bliver det derfor meget nemmere for dig at holde dit nytårsfortsæt om at spise grønt. Du kan tilberede den med en lækker dressing af creme fraiche, så den får en lækker smag og bid. 

Flere Nyheder