Tag dit liv tilbage med hjælp fra et misbrugscenter

13 januar 2020
Astrid Pedersen

editorial

Som misbruger af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin er du sikkert interesseret i at slippe afhængigheden. Det kan dog være meget svært at overskue alternativerne til misbruget. Og derfor har du mulighed for at søge behandling for dit misbrug på et professionel misbrugscenter.

Hvordan foregår afvænning på et misbrugscenter?

Når du som misbruger lader dig indskrive på et misbrugscenter, vil der blive lagt en plan for din afvænning og behandling. Denne plan vil tage udgangspunkt i typen og sværheden af dit misbrug. Er du substans misbruger – for eksempel afhængig af alkohol, receptpligtig medicin eller hårde / euforiserende stoffer, vil dit afvænnings forløb indledes med en afrusning eller afgiftning. I denne proces sikres det, at stofferne er ude af din krop før det egentlige behandlings forløb kan påbegyndes.

Under en afrusning eller afgiftning, som kan vare i mange dage, vil du være under overvågning af sundhedsfagligt personale. På den måde kan du være tryg ved, at der vil forekomme professionel indgriben, hvis din tilstand skulle gå hen og blive kritisk.

En afrusning eller afgiftning kan være forbundet med megen ubehag, både fysisk og mentalt. Derfor vil personalet søge at lindre de værste abstinens symptomer ved hjælp af eksempelvis varme bade, massage, zoneterapi eller mild medicin.

Efter afrusning og afgiftning vil du blive indlogeret på misbrugscenteret, hvor du på lige fod med andre deltagere vil indgå i et gruppe terapi forløb. Samtidig vil du få intensiv individuel terapi med udgangspunkt i din egen unikke situation. Formålet er at genskabe kontakten til virkeligheden og give dig de redskaber, du skal bruge til genopbygning af en tilværelse uden misbrug og afhængighed.

Et behandlings forløb hos Behandlingscenter Stien har typisk en varighed på cirka fem uger. Hvis du ønsker at vide mere om misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien, kan du klikke ind på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder