Skab ventilation alle de steder, hvor det er muligt

27 december 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Tænk tilbage på en tid, hvor du skulle køre til Italien med familien i et gammelt øg af en bil, hvor der ikke var ordentlig udsugning endsige mulighed for aircondition, for den slags var forbeholdt de dyre modeller af bilerne, sagde din far.

Den eneste mulighed var at åbne vinduet, som det næsten gav træk i kraniet af at mærke, mens man næsten blev døv af støjen udenfor. Men der var ikke andet at gøre, for farmand sad og røg tæt på forsædet, mens turen gik (langsomt) sydpå.

Derfor er du næsten vaccineret mod nogensinde at skulle opleve noget lignende igen, hvorfor du forsøger at indføre et ventilationssystem alle de steder, du kan komme til – og det skal du bare gøre!

Ikke alene er det godt for indeklimaet på stedet i sig at skabe lidt ventilation, frisk luft og varme eller kulde alt efter, hvordan vejret er udenfor, men det er også godt for ens helbred generelt, at man har det godt indenfor.

Mange steder kan bruge et ventilationssystem

Det er forholdsvist nemt nok, når man opfører den slags indenfor, hvor man skal blive enige med familien, hvad det skal være for et system, og hvad det skal stå på. Ellers må man få sat nogle flere systemer op.

Ude i bilen er man måske nødt til at blive mere enige med de andre i køretøjet om, hvordan anlægget skal være indstillet, da man sidder tæt, så sådan må det også være.

Men med sådan noget som en arbejdsplads kan det blive svært at være enige om, hvad ventilationssystemet skal stå på, da nogle kan lide kolde og andre varme.

Måske handler det i lige så høj grad om, at man har et ineffektivt ventilationssystem, der virker bedst tæt på dem, der sidder nærmest systemet, mens dem længere væk ikke får udbytte af det.

Således skal man måske installere et bedre system! 

Flere Nyheder