Saml din gæld i et stort lån

08 June 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du har flere lån, og de måske er taget i flere forskellige banker eller butikker – det kan f.eks. være at du har købt en telefon og en bærbar på afbetaling, og du syntes det kan være svært at betale de mange månedlige afdrag – kan det være, at du bør overveje at samle din gæld i et lån. Et stort lån er ofte billigere end flere små og du vil hurtigere og nemmere kunne få betalt din gæld.

Når du skal ansøge om et samlelån, er det en god ide at ansøge flere banker og efterfølgende sammenligne de forskellige lånetilbud. Det er vigtigt for at kunne sammenligne dem at det er samme lån. Du kan få hjælp på sammenligningssiderne, til hvilke lån du kan ansøge og sammenligne. Det er gratis at benytte sig af deres service.

Hvilke krav stiller banken til dig?

Online banker er kendetegnet ved at de stiller få krav til deres ansøgere. Der er intet krav om sikkerhed og de spørger heller ikke hvad du skal bruge pengene til. Hvis du vil låne et større beløb, kan de bede dig om at dokumentere at du har en indtægt. Det kan du gøre ved at vise en lønseddel. 

De krav der ellers stilles er mere af praktisk karakter. Du skal have adgang til en computer, have et NemID som du skal bruge til at underskrive et evt. lånetilbud. Du skal også have en mailadresse for at banken kan sende dig et tilbud. Det er også et krav at du er myndig og over 18 år. Mange banker vil først låne dig penge når du er ældre. Du skal også have en dansk folkeregisteradresse. 

Nogle banker er villige til at låne dig penge selvom du står i RKI, men her skal du så være opmærksom på at kravene bliver markant strengere og du skal igennem en individuel kreditvurdering, inden du kan låne.

More articles