Sådan gør du dine trægulve klar til maling

19 January 2020
Mette Pedersen

editorial

Drømmer du om at male dine trægulve i en grå, hvid eller helt tredje farve, så kræver det lidt forarbejde, før du går i gang. Men når det er gjort og gulvene er færdige, har du også et flot og holdbart gulv, der især er smart til de gamle gulve, der er så slidte, at de ikke længere for alvor kan gøres pæne.

Der er forskellige grunde til at ville bo med et malet trægulv. Flere synes, det skaber et ensartet og flot udtryk i boligen, i mens andre vælger det for at forlænge deres trægulvs levetid, fordi det er voldsom slidt og aldrig rigtig bliver pænt, selvom det har fået en gulvafslibning. Her kan maling gå ind og lave en mere homogen og ensartet overflade, hvor gulvets tilstand ikke ses så meget. 

Uanset din grund til at ville male dit trægulv, får du her en række gode tips til at gøre det. 


Her er en række gode råd til dig, der skal male dine gulve:
1.
Er gulvet allerede malet eller lakeret, så er det en god idé at fjerne den overflade, før du begynder at male. Det samme gør sig gældende, hvis gulvet er meget slidt. Få det slebet, så fladen er nogenlunde ensartet, det gør det endelige resultat bedre.

2.
Er der mange revner og huller i gulvet, er det smart, hvis du bruger træspartel til at fylde dem ud med, før du går i gang.

3.

For at sikre dig, at du får et gulv med en ensartet farve, der holder, skal du grunde dit gulv, før du maler det. Det gør du en eller to gange.

4.
Husk at både grunder og maling skal tørre, før det kan males over. Det kræver tålmodighed, når du gerne vil male dit gulv, for det er bedst at overholde de tørretider, der står på produktet, før du maler fladerne over igen.

5.
Når dit gulv har fået grunder, kan du gå i gang med at male med den farve, du ønsker. De fleste gulve skal have to gange og enkelte hele tre for at få en gennemfarvet og flot flade.

Nu skal dit gulv bare tørre og så er det klart til at blive indrettet!

More articles