Sådan bør du opbevare din vin

27 december 2020
Maya Hindsberg
image

Hvis du er glad for vin, er det vigtigt, at du opbevarer den korrekt, da du ellers risikerer at ødelægge de dyre dråber. Det er dog langt fra alle, der ved noget om, hvordan vin skal opbevares, da Danmark ikke er kendt for at producere vin. Danskerne er dog glade for at drikke den. Faktisk langes der ca. 10 millioner liter vin over disken i hele landet. Så hvis du er en af dem, der er glade for vin, og gerne vil vide, hvordan du skal opbevare vinen, så læs med her. Du bliver nemlig ikke syg af at drikke vin, som ikke er opbevaret korrekt, men du får ikke den fulde smagsoplevelse.

Vinkælder eller vinkøleskab?

Hvis du har et ønske om at opbevare din vin i længere tid, og ikke blot drikke den samme aften, er der forskellige ting, du skal have styr på, så som lys, temperatur og luftfugtighed. Det kan du nemmest styre i et vinkøleskab eller i en vinkælder. En vinkælder er optimal, men hvis ikke du har plads, eller har en kælder, kan du fint have et vinkøleskab eller have din ‘vinkælder’ i en garage eller isoleret redskabsskur. Fordelen med et vinkøleskab er dog, at du nærmest kan skabe de samme forhold, som du ville finde i en vinkælder.

Hvad er vigtigt når man opbevare vin?

Der er tre faktorer, som er vigtige, når du skal opbevare fin. Det er lys, luftfugtighed og temperaturen. 

1. Vinen skal ikke have direkte sollys, men skal helst opbevares et mørkt sted. Lys kan nemlig påvirke vinen.

2. Ofte vil du ikke skulle bekymre dig om luftfugtigheden, hvis din vin har propper af plast eller metal. Det er dog vigtigt, hvis din vin har en korkprop. En for lav luftfugtighed, kan nemlig ødelægge proppen.

3. Temperaturen skal helst holdes mellem 10-15 græder. Det gælder al vin, uanset hvordan det anbefales, at den serveres.

Flere Nyheder