Så nemt får du mere lys i din bolig

19 January 2020
Mette Pedersen
Så nemt får du mere lys i din bolig

Er din bolig mørk og drømmer du om at få mere lys rundt i rummene, så er der flere måde at gøre det på. Du kan naturligvis sætte flere vinduer eller en terrassedør i din bolig, men du kan også åbne rummene mere op ved at sætte franske døre i mellem stuerne, så lyset nemmere strømmer fra det ene rum til det andet.

Lys er en af de vigtigste kilder til energi og i et land som Danmark suger de fleste solens stråler til sig, når den kigger frem. I de mørke måneder kan vores boliger godt virke grå og mørke at leve i, og for at minske den følelse mest muligt, kan du sørge for at skabe de bedste rammer for lyset i din bolig.


Franske døre spreder lys
Er du træt af, at solen kun rammer den ene stue i din bolig og aldrig den anden, så overvej om du kan åbne op mellem de to rum og skabe en bedre strømning af lys til det ene rum. Det kan du gøre på flere måde, men en af de nemmeste og billigste er at bruge den døråbning, der allerede er i bolig.

Erstat den oprindelige dør med en dør med vinduer i, så lyset kan komme igennem. Vil du gerne have endnu mere lys ind, så udvid og sæt franske døre i mellem rummene. Det giver god stemning, tilfører din indretning noget særligt og åbner så meget op, at du nu vil opleve et langt bedre lys i begge rum. 

En lys bolig er en god bolig. Det gør os gladere, når vi kan se solens lys ramme gulvet, når ingen rum i hjemmet mørke og dystre at være i. Lys er lig med vitaminer og det har vi alle brug for især i de mørkeste måneder, og derfor kan det være ideelt for din livsnydelse at sørge for, dit hjem er godt indrettet i forhold til lysindfald. 

 

More articles