Overlad malerarbejdet til din maler i Glostrup

20 januar 2020
Astrid Pedersen

editorial

Maling af lofter og vægge i boligen er en opgave, som mange bolig ejere selv vælger at tage på sig frem for at hyre en dygtig, professionel maler. Dette skyldes, at malerarbejde – i modsætning til eksempelvis elektriker arbejde eller VVS arbejde – ikke inkluderer opgaver, som kræver en form for autorisation. De bolig ejere, som vælger selv at male huset eller lejligheden indvendig, gør det således primært for at spare penge. Men hvad de færreste er forberedte på, er den store mængde af arbejde, som er forbundet med at male. I hvert fald hvis det skal gøres ordentligt.

Spar tid og besvær – overlad dit malerarbejde til et malerfirma

Hvis du selv skal male dit hus eller din lejlighed, skal du være forberedt på at sætte mange dage – måske endda en uge eller mere – af til projektet. Et solidt og holdbart stykke malerarbejde består af andet og mere end blot at påføre vægge og lofter et lag maling.

Hvis malingen skal binde til væggen, er det vigtigt, at denne er forberedt ordentligt herpå. Dette gøres ved at slibe den rå væg og male den med det, der i fagsprog kaldes Microdispers, og i daglig tale kaldes primer eller blåt vand. Du skal som minimum sætte en dag af alene til dette arbejde. Og forud for det skal du dække alle rum af med plast, pap og malertape – en proces, som i sig selv er tidskrævende.

Skal der fjernes gammelt væv eller tapet, kan du roligt lægge et par dage oven i din tidsplan. Er pudset inden under i dårlig forfatning, ligger der et stort stykke lappearbejde foran dig – og er det helt slemt, skal væggene muligvis spartles op på ny.

Til sammenligning vil et malerfirma kunne klare opgaven på et par dage, uden at det behøver at koste en formue. Find dit lokale malerfirma i Glostrup på https://malerkanonen.dk/maler-glostrup/ 

Flere Nyheder