lad din maler i Lyngby hjælpe med malerarbejdet

26 October 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal din bolig males? Så bør du overveje at lade en faglært maler varetage opgaven

Hvordan maler jeg min egen bolig?

Hvis du ønsker selv at forestå malerarbejdet i din bolig bør du gå frem efter bogen. Det er meget vigtigt at forarbejdet bliver gjort ordentligt. Hvis ikke du forberede vægge, lofter og indvendigt træværk på at blive malet vil malingen ikke binde ordentligt. Og så bliver dit resultat ikke optimalt.

Forbered malerarbejdet grundigt

Det kan ikke nytte noget bare at begynde påføring af maling uden at have gjort det forberedende arbejde. Til dette hører nedtagning af gammelt tapet eller væv. Hvis du bare maler oven på dette vil du aldrig få en smuk og ensartet overflade på dine vægge.

Du kan roligt sætte flere dage af til at hive tapet eller væv ned fra væggene. Efterfølgende skal pudset inden under tapetet eller vævet slibes og vaskes – og er der huller i væggen, for eksempel fra ophæng af billeder eller spejle, skal disse fyldes ud.

Hvis pudset er i dårlig stand kan det blive nødvendigt med en fuldspartling for at opnå det ønskede resultat – og måske bør du overveje opsætning af filt for at få væggene til at fremstå helt jævne i overfladen. Er pudset i fin stand kan det måske godt lade sig gøre at male direkte derpå. I så fald skal du starte med en primer – såkaldt Microdispers, eller Blåt Vand – som sikrer at malingen binder optimalt.

For at få det flotteste slut resultat bør du lægge ud med hvid grunder. Når denne er tørret skal den pigmenterede maling påføres. Og her bør du regne med at skulle lægge mindst to lag hvis farven skal fremstå flot og ensartet.

Alternativt kan du overlade dette hårde og slidsomme arbejde til en dygtig maler eller flere af slagsen. Find din maler Lyngby på malerkanonen.dk

More articles