Kan man male et gammelt badekar?

19 juli 2020
Astrid Pedersen

editorial

Svaret på spørgsmålet i overskiften er ja – det kan faktisk godt lade sig gøre at male gammelt badekar. Hvis et badekar er blevet ridset og skrammet på indersiden, og emaljen er misfarvet af kalk og okker fra vandrørene, er maling af badekar faktisk en glimrende måde hvorpå du kan få et helt nyt badekar uden den største investering.

Det at få malet et gammelt badekar, så emaljen bliver ny og skinnende, koster en brøkdel af prisen på en total udskiftning af badekar. Og så er der tale om en knap så tidskrævende og slidsom procedure.

Hvorfor skal jeg lade mit gamle badekar reemaljere?

Der er mange gode grunde til at vælge maling af badekar – også kaldet reemaljering – i stedet for at skrotte det gamle badekar. Vælger du at skille dig af med badekarret til fordel for et nyt et af slagsen venter der både store udgifter og hårdt arbejde forude.

Først skal soklen omkring dit badekar brydes ned så selve karret kan komme fri. Dette skal bortskaffes på behørig vis hvilket er op ad bakke hvis du bor i etage ejendom – eller ikke har en bil. Dernæst skal du ud og købe et helt nyt badekar. Et sådan er langt fra billigt i anskaffelse. Sluttelig skal hele soklen bygges op på ny, hvilket også kræver en del håndværker arbejde. Og så har du snildt bugt en uge eller mere på projektet.

Maling af badekar tager til sammenligning ganske få timer. Når badekarret er blevet renset og slebet, og har fået påført den nye emalje, skal det bare have lov at tørre og hærde i et lille døgns tid. Så har du faktisk atter et smukt og funktionelt badekar som er klart til mange hyggelige karbade i fremtiden.

Du kan få et godt tilbud på maling af badekar på ny-emalje.dk

Flere Nyheder