Kan jeg bruge håndværkerfradraget og tilskud til energiforbedringer ved installation af varmepumpe?

07 december 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Skal du have en ny varmepumpe, er du sikkert interesseret i at gøre udgiften til det så lav som muligt. Det vil derfor være oplagt, at du ser på, hvordan du kan bruge tilskuddet til energiforbedringer og håndværkerfradraget til at gøre dine udgifter til varmepumpen så lave som muligt. 

Du kan nemlig godt bruge en af de to muligheder til at betale eller i hvert fald mindske udgifterne til din varmepumpe, i følge virksomheden amalo.dk. De lever af at sætte varmepumper op, og de har derfor godt styr på, hvordan du kan gøre dine panasonic varmepumpe priser mindre. Du kan dog kun bruge det ene af dem og ikke kombinere dem til at gøre udgifterne til din varmepumpe endnu lavere. 

image

Håndværkerfradrag eller tilskud til energirenovering?

Hvilken mulighed du skal vælge, kommer derfor an på flere ting. Det vil oftest være nemmest for dig at bruge håndværkerfradraget. Der skal du bare angive beløbet på din selvangivelse, og du behøver ikke at få godkendt det på forhånd.

Hvis I er to voksne i husstanden, er fradraget stort set lige så stort, som tilskuddet til energiforbedringer. Hvis du er i gang med en større renovering, kan det dog være, at du skal bruge fradraget på noget andet. I det tilfælde kan det være bedre for dig, at du bruger tilskuddet til energiforbedringer. 

Vil du have tilskud til energiforbedringer, skal du søge om dem. Det er ikke alle, der får mulighed for at få del i tilskuddet. I april 2021 var det for eksempel kun 8000 ud af over 50.000 ansøgere, der fik mulighed for at få del i tilskuddet. Fordi der er så mange ansøgere, er der rygter om, at tilskuddet bliver gjort mindre, for at der er flere, der kan få del i det. Det er altså langt mere usikkert for dig at satse på tilskuddet end håndværkerfradraget. 

Flere Nyheder