installering af robotplæneklipper – kom hurtigt og nemt igang

25 februar 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Selvom der er lidt arbejde, der skal gøres først, når man har købt en robotplæneklipper, modsat de mere traditionelle plæneklippere der i princippet er klar til at slå græsset, når du har købt den.

Inden en robotplæneklipper kan køre rundt og klippe græsset, skal den først installeres og der skal sættes kanter ned, der fortæller robotplæneklipperen, hvor der skal klippes og hvilke områder der ikke skal.

Installation af robotplæneklipper er noget du selv kan gøre eller også kan du bestille og betale et firma til at udføre arbejdet, hvis du ikke selv har mod på at kaste dig over opgaven. Ofte er der et tilbud med der kan tilkøbes, når du køber robotplæneklipperen.

Den lydløse robotplæneklipper

Når først robotplæneklipperen er installeret behøver du i princippet ikke længere tænke på din græsplæne, når det kommer til klipning. Du kan installere den til at køre når du er hjemme, men du kan også vælge at den skal køre når du ikke er hjemme. Den er næsten lydløs, så den vil ikke genere hverken dig eller dine naboer, når den kører rundt.

Skulle det begynde at regne vil robotplæneklipperen vurdere om regnen er så voldsom, at den skal stoppe med at klippe og køre retur til opladeren eller om regnen er så let, at det ikke er et problem. Den vil når den er afladet ligeledes køre retur til opladeren. Robotplæneklipperen oplades ved hjælp af solceller, hvilke gør det til en langt mere miljøvenlig løsning end traditionelle plæneklippere der typisk bruger el eller benzin.

Alt afhængig af hvor stor din have er eller hvis den er meget kuperet, vil de fleste robotplæneklippere kunne klare opgaven. Har du en meget stor eller kuperet have, kan det være nødvendigt at vælge en lidt kraftigere maskine. En robotplæneklipper kan køre omkring 90-120 min. før den skal retur til opladeren og oplades.

Flere Nyheder