Hvornår har jeg brug for at kontakte en autoriseret VVS installatør?

01 marts 2020
Astrid Pedersen
Hvornår har jeg brug for at kontakte en autoriseret VVS installatør?

Når arbejdet i forbindelse med din renovering af køkken, bryggers eller badeværelse involverer de faste VVS installationer, er det meget vigtigt, at du tager en autoriseret VVS installatør med på råd – og gerne så tidligt i forløbet som overhovedet muligt. Opgaver, som kommer til at berøre de faste installationer, skal nemlig ifølge loven løses af en professionel og autoriseret håndværker, uanset om der er tale om gas ledninger eller vandrør.

De faste VVS installationer inkluderer alt, hvad du ikke selv umiddelbart kan afmontere og tage med dig ud af bygningen. Således må du gerne selv skifte en vandhane eller et brusehoved ud. Men skal du have flyttet et afløb, sløjfet en gasledning, eller omdirigeret din drikkevands ledning – for eksempel når du skal indrette dit køkken på ny – er det en autoriseret VVS installatør du skal have fat på.

Hvorfor kan jeg ikke selv udføre mit VVS arbejde?

Grunden til, at der er indført lovkrav om at en autoriseret VVS installatør skal udføre dette arbejde, er af ren og skær sikkerhed og for beskyttelse af dit og eventuelt andre beboeres liv og helbred. Hvis du selv fusker med afløb eller med vandrør, som leder drikkevand og spildevand, risikerer du at skabe forkerte forbindelse, som giver anledning til tilbageløb af vand, som skulle have været i kloakken.

Dette kan føre til farlige forgiftninger, som ikke sjældent kræver hospitals indlæggelse – i værste fald liv. Og en forkert monteret pakning på en gas ledning kan medføre fare for såvel gas eksplosioner som skadelig – i værste tilfælde dødelig – kulilte forgiftning. Og så har du pludselig andre menneskers liv på din samvittighed.

Hvis du leder efter en dygtig håndværker, som kan hjælpe dig med opgaver relateret til VVS i Als, kan du finde vedkommende på alad-vvs.dk – klik ind og få et stærkt tilbud på VVS arbejde.

Flere Nyheder