Hvornår er en gulvafhøvling det rette for dig?

20 januar 2020
Emilie Jacobsen

editorial

Når dit gulv er slidt, har du sikkert set på, om du skal have en gulvafhøvling eller en gulvafslibning. Men hvornår er hvilken af dem egentlig relevant? Og er der overhovedet en forskel på de to? 

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at det er der. Der er forskel på en gulvafhøvling og en gulvafslibning. Ved en gulvafhøvling bliver der afhøvlet mere af gulvet, end med et gulvafslibning, hvor det kun er et meget lille lag, der bliver slebet af. 

Derfor er en gulvafhøvling et større indgreb, som dit gulv ikke kan klare at få lige så mange gange, som med en gulvafslibning. Hvis dit gulv er meget slidt, er det dog nødvendigt med en gulvafhøvling frem for med en afslibning. 

Når der bliver taget et tykkere lag af dit gulv, er det nemlig muligt at fjerne ridser og skrammer i gulvet, der ligger dybere end overfladen. Dermed kan dit gulv altså komme til at holde i meget længere tid. En gulvafhøvling kan derfor give dit gulv en længere levetid, fordi det bliver ved med at være pænt i længere tid. Særligt, når du får lagt en god efterbehandling som lak på. 

Fordi en gulvafhøvling fjerner et tykkere lag af gulvet, er det dog ikke sikkert, at det er en mulighed, hvis du har et ældre gulv. I det tilfælde kan der allerede være taget så meget af gulvet med gulvafhøvling og gulvafslibning, at det ikke længere er muligt for dig at få høvlet mere af. Det kan derfor gøre, at en gulvafslibning er den eneste mulighed for at få shinet dit gulv op. 

Er du i tvivl, om dit gulv kan klare en gulvafhøvling, bør du kontakte en gulvmand for at høre nærmere om det. Det er med til at gøre, at du hurtigt kan få svar på, hvad der er muligt. 

Læs mere her

Flere Nyheder