Hvordan vælger jeg den rette parfume?

12 februar 2020
Astrid Pedersen
Hvordan vælger jeg den rette parfume?

Parfume er ikke blot parfume. Når en parfume skal fremstilles, bruges der mange tusind timer på at finde det rette forhold mellem de flygtige ingredienser, som anvendes i topnoten, og de mere bastante, som danner basis for parfumens bund noter.

Det er faktisk en videnskab at producere parfume – og idet lugtesansen stadig repræsenterer noget af et mysterium for forskerne, kan der aldrig blive tale om en helt eksakt videnskab. Det er derfor umuligt at finde en fast formel for hvorledes du skal vælge en parfume. Og derfor er der kun én måde at udvælge parfume på, nemlig ved at bruge den mystiske, dog utroligt pålidelige, lugtesans.

Vælg en parfume, som passer til tid og sted

Du kender sikker fornemmelsen af at en lugt ikke passer til situationen. Det kan være kollegaen på kontoret eller en medpassager i flyet, som har sjasket sig ind i en utroligt stærk og tung parfume. Skal man i en hverdags situation sidde tæt på en sådan person, kan man let blive utilpas.

Regel nummer eet når man vælger parfume, er således, at parfumen skal være egnet til lejligheden. Stærke, tunge og sensuelle parfumer hører således til i nattelivet – ikke i offentlig transport eller på arbejdspladsen. Her bør du vælge en mild og diskret duft – ellers risikerer du at komme til at virke direkte frastødende på dine medmennesker.

Vælg en parfume, som passer til dig

Dernæst er det selvfølgelig vigtigt, at din parfume passer til dig. Uanset om du er i markedet efter en dag eller en aften parfume, skal du teste parfumen grundigt på din egen hud før du køber. Den endelige duft opstår i et samspil mellem parfumen og din krops naturlige duft. Og det kan selvsagt gå begge veje, hvis du overlader valg af parfume til tilfældighederne. Når du har fundet din duft, kan du bestille din parfume online på sephora.dk

Flere Nyheder