Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe mig?

25 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et misbrugscenter kan hjælpe med afgiftning, afrusning, og effektiv afvænning af de fleste former for misbrug. På et misbrugscenter vil du typisk kunne få hjælpe, hvis du er narkoman, alkoholiker, eller misbruger af receptpligtig medicin.

Ludomaner, sex afhængige og shopaholics kan også få hjælp på visse misbrugscentre, som har specialiseret sig i behandling af disse former for afhængigheds relateret misbrug. Der er blot den forskel, at en behandling imod substans afhængighed – det vil sige, et misbrug af et stof, som man indtager i kroppen – altid vil indledes med det, der kaldes en afrusning eller en afgiftning.

I denne proces gennemgår man det, som populært kaldes en kold tyrker eller cold turkey. Det betyder, at man skal undvære stoffer, medicin eller alkohol, og således vil komme til at gennemgå de uafvendelige abstinenser. En afrusning eller afgiftning kan godt være en hård nyser, og det er meget vigtigt, at du ikke forsøger dig med dette på egen hånd.

På et misbrugscenter vil der altid være sundheds fagligt personale til stede under en afgiftning eller afrusning. Foruden at mildne de ubehagelige symptomer med varme bade, massage zoneterapi, urtete og lignende, sørger det dygtige personale også for at du kommer i professionel behandling, skulle dine symptomer udarte sig voldsomt.

Efter endt afrusning eller afgiftning – også kaldet detox – vil du overgå til selve misbrugsbehandlingen. Denne består af terapi – individuelt såvel som i grupper – og har typisk en varighed på fem uger. Under forløbet vil du være indlogeret på misbrugscenteret, uden mulighed for adgang til stoffer, medicin eller alkohol.

Hvor finder jeg et kompetent misbrugscenter i Danmark?

Hvis du er interesseret i at slippe din afhængighed, kan du på Behandlingscenter Stien få god hjælp til såvel afgiftning og afrusning som afvænning og behandling. Læs mere om behandling af afhængighed på behandlingscenter-stien.dk

More articles