Hvordan foregår en behandling idag

04 February 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Der er stor forskel på hvordan en behandling for et misbrug foregår i dag, end hvordan det foregik bare for få år siden. Tidligere foregik en behandling ofte ved at en misbruger blev afgiftet og efterfølgende overladt til sig selv evt med noget antabus eller metadon. Afhængig af hvilken type misbrug. I dag ved man at afgiftning samt antabus og metadon ikke kan stå alene, men skal føles op af terapi og en form for efterværn. Der kan f.eks. læses mere om hvordan https://behandlingscenter-stien.dk behandler et alkoholmisbruger. 

Terapi og nyt netværk

I dag består en behandling af flere faser. Den første er at få de fysiske abstinenser ud af kroppen. Det er ikke nok blot at give en alkoholiker antabus og så tro at frygten for at blive syg, er stærkere end trangen til alkohol. Hos seriøse alkoholikere vil trangen vinde. En krop der har været vant til store mængder alkohol dagligt, kan heller ikke fra den ene dag til den anden stoppe med at få alkohol, uden store konsekvenser for sind og helbred. 

Der er også ofte alvorlige årsager bag et misbrug, som der er brug for at få løst. Uden det er sandsynligheden for et tilbagefald stor. 

Samtidig er det vigtigt også at forbedrede misbrugeren til tiden efter. Meget, hvis ikke al tid har været fokuseret på og omkring misbruget og ens netværk består ofte af ligesindende. Det fokus og netværk skal skiftes ud med et andet. Så der ligger et stort arbejde i at finde et nyt netværk, evt et job eller ny uddannelse. Nye venner og aktiviteter, der kan komme istedet for det gamle og fungere som en buffer imellem det gamle og det nye liv. For det er sikkert at ellers vil det gamle netværk tiltrække og så er man hurtig tilbage i gamle dårlige vaner. 

More articles