Hvilken type af gulv holder i længst tid?

24 september 2020
Anders Lundtang Hansen

Et gulv bliver jo brugt mange gange i løbet af et døgn, om det så er derhjemme, på kontoret, i supermarkedet eller, ja, praktisk talt alle steder, da vi skal gå på det, løbe på det, rulle på det, lege på det og meget andet.

Selv når vi ikke bruger gulvet, så bliver det jo medtaget af tidens tand i sig selv, hvorfor det også er vigtigt, at man har fokus på disse gulve – for gulve er jo til for at blive brugt.

Derfor går der også meget tanke og arbejde i at finde ud af, hvad der er den rette type af gulv, man gerne vil have lagt, hvis man selv kan vælge, og vi lige sætter det til side, at pengene også spiller ind.

For der er jo det æstetiske, men der er også det praktiske og funktionelle, hvorfor man kan tillade sig at spørge: hvilken gulvtype kan holde i længst tid?

Hold dit gulv ved lige

For det er jo én ting, når man har fået lagt sig det helt nye gulv, hvor man næsten kan spejle sig i det, og man bliver helt øm ved tanken om, at man næsten burde tage billeder af det, for det kommer jo snart til at se medtaget ud.

Men som nævnt skal gulve jo bruges, så det drejer sig egentlig ikke så meget om, hvilken type af gulv man vælger, selvom nogle da kan holde sig i længere tid, men hvor meget arbejde man ligger i at vedligeholde dem.

Som eksempel kan det være gulvafslibning i Jyllinge af ens trægulv, eller man skal have fjernet en vandskade i Valby på noget betongulv.

Selvom beton da som udgangspunkt er mere holdbart en træ for eksempel, så er det uden den store betydning, hvis man ikke sætter inde rettidigt med at holde gulvet ved lige.

Flere Nyheder