Hvilke låse bruger du på dine døre?

10 november 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er jo meget forskel på, hvordan man låser ens døre, hvor man i gamle lagde lagde en stor slå over døren, som man skulle fjerne, hvis man ville ind.

De fleste har en lås på deres hoveddør og måske også havedør og dør til skuret, da det er herfra, at folk kan komme direkte ind eller få adgang, så man beskytter mod dette.

Døren til skuret nøjes man måske med at bruge en lille hængelås til, men ved ens hoveddør er det straks en anden sag.

De fleste vælger at bruge en almindelig lås med nøgle til, hvor låsen er integreret i døren, og den lås skifter man så ud, når der kommer nyere ejere til, eller man skilles.

Men andre gange bruger man måske en lille hængelås til døren her også og måske en lille detektor, som man slår til om natten, der opdager, hvis nogle prøver at bryde ind eller tilraner sig adgang uden accept – dette ser man blandt andet benyttet ved butikker.

image

Andre låse at bruge på ens døre

Andre døre, der måske ikke giver adgang til udefra, har man måske bare en lille krog til at holde dem på plads, så de ikke blæser op ved gennemtræk, men ellers kan man bare direkte åbne døren.

Indenfor ville det jo blive besværligt, hvis man skulle åbne døre fra stue til køkken og videre hver gang, man skulle fra det ene lokale til det andet; derfor har mange da også bare et indgangsparti her, hvor der måske tidligere var en dør.

Dog giver det god mening at have en lås til badeværelset, så man kan have lidt privatliv her, og det samme gælder på ens eget værelse, så man har en ægte fornemmelse af, at man kan gå herinde og ikke bare lukke døren bag sig, men man kan også låse den.

Flere Nyheder