Hold godt øje med flyvende tagplader!

25 January 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Heldigvis findes der gode tagplader derude og taglæggere for den sags skyld, som er ferme til at få dem lagt på mange forskellige typer af tage, så de sidder godt fast og fungerer efter hensigten.

Men om de er tunge eller ej, så er de farlige, når de kommer flyvende mod en, bagfra eller via en sær vinkel, som man ikke når at opdage dem fra.

Nu undrer du dig måske over, hvad det er for en ekstremsport, der er tale om, hvor man kyler sagesløse tagplader efter hinanden.

Det er sådan set ikke det, vi tænker på, og eventuelt har vi aldrig hørt om den sportsgren før.

Men det danske vejr har udviklet sig i en voldsom retning, og selvom der er dem, der vil mene, at vi er gode til at blive bange og hidse sig op over lidt blæsevejr, så er der en grund til, at vi er begynde at give stormene navne.

Man kan risikere at få en tagplade i hovedet

Vejret har taget til i en ekstrem grad på globalt plan, og derfor ser vi mere voldsomt vejr, end vi er vant til, og det gør så også, at sådan noget som tagplader er det første, man ser kastet omkring af vejret, når vinden den stiger.

Derfor gør det desværre ikke den store forskel på, om man har solide tagplader og gode metoder til at sætte dem fast, for hvis vejret bare bliver ekstremt nok, så skal de nok komme af.

Det ser man specielt også ved gamle tagplader og tage, der trængte til at blive renoveret.

Desværre er det ikke altid, man lige når at forberede sig på en storm, og så kan vinden komme at tage de tagplader og kaste dem omkring.

Så hvis du ikke kan holde dig inde under en storm, så kig dig lige omkring, at der ikke flyver en tagplade i din retning.

More articles