Har vi egentlig brug for et dansk militær?

14 februar 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Skal vi danskere være helt ærlige, så har Danmark jo ikke være en krigsførende nation, der kunne gøre noget, siden vi troede på, at vi kunne jage preusserne retur tilbage i 1864.

Siden da har vi kun kigget indad og accepteret, at vi nu er en lille nation, også selvom vi tænkerne det samlede kongerige med.

Når vi skal i krig, så er det på foranledning af andre, vi bidrager med en lille smule, men vi står sjældent alene, og skulle vores grænser bliver truede, så kan vi næsten give dig statsgaranti på, at Danmark ville råbe efter hjælpe med det samme.

Så er der reelt nogen grund til, at vi har militærfolk i militærtøj, om det så skal være alt fra dem, der er værnepligtige – som der er et fåtal af – eller hvis man ser på hjemmeværnet, som jo mest hjælp til indenrigs med opgaver, der ikke har med militæret at gøre som sådan.

Her skal man tænke på, at selvom det danske militær måske ikke kan gøre en forskel af en stor art, så er det også strategisk og politisk at vise, at man trods alt gør modstand, og at man er villig til at hjælpe ens allierede, når de er i knibe.

Og så kan man jo romantisere det lidt og sige, at mange bække små gør en stor å, så hvis flere landes miltære enheder slår sig sammen, så kan det måske i det lange løb gøre en forskel.

Men vi kommer nok ikke udenom i vor tid nu om dage, at hvis vi skal i krig, skal vi have hjælp fra andre, og bliver vi invaderet, så må vi også sende nødråb og nødsignaler op med det samme.

Men tænk også lige tanken til ende, at vi sløjfer det danske militær?

Ville man så som nation ikke føle sig lidt for ubeskyttet?

Flere Nyheder