Fristende sunde bananpandekager

16 September 2021
Tina Høy

editorial

Vi ved alle sammen, at det ikke er sundt at spise ret meget sukker dagligt, at sukker giver os for meget fedt på sidebenene, det giver et ustabilt energiniveau, påvirker vores hud negativt osv. Men hvis du gerne vil spise sundt og/eller give din familie sund mad, men elsker samtidigt kager og søde sager, hvad så?

Det behøver ikke at være spinat og rugbrød alt sammen, når vi spiser sundt. Du kan fx erstatte pandekagerne til morgenmad i weekenden med Bananpandekager og straks gøre måltidet meget sundere og mere næringsrigt for dig og din familie, men stadig få lækre og søde pandekager.

Hvad skal der på bananpandekagerne?

Dine børn skal ikke forvente det samme som almindelige pandekager, men med lidt syltetøj eller sirup på, smager de altså rigtig godt, og du kan også spise dem, som de er eller med bær, hvis du vil undgå ekstra sukker.

Servér dem evt. med hakkede mandler eller kokos, og hvis det er dessert om aftenen med chokoladesovs og/eller is. Hvis det skal være rigtig sundt, kan du spise dem med spinat, produktet Husk, chia og æble mm.

Det eneste, du skal være forberedt på om morgenen i weekenden, er at have modne bananer, for du har garanteret allerede æg,  olie, mel, salt, sukker og bagepulver. De er rigtig hurtige at lave og skal helst spises med det samme. 

Bananpandekagernes fremgang

Vi har lavet mange versioner af pandekagen og i mange år tilbage, men bananpandekagen er blevet populær blandt pandekageelskere, og os, der elsker søde bananer, samt familier, der vil give deres børn sunde vaner, og idrætsudøvere.

Du kan også overraske din kæreste eller familie og lade være med at fortælle, hvad der er i pandekagerne og se, om de overhovedet kan smage, at det er en sund variation af pandekager.

Lav dem som små klatter, ca. 7 cm i diameter, på en slip-let-pande, de bliver lidt tykkere end almindelige pandekager og faktisk nemmere at håndtere, og de ser søde ud.

More articles