Fremtidens tandretning med Invisalign

23 december 2020
Astrid Pedersen

Er du generet af tænder som er gået hen og blevet lidt skæve med årene? Så kan du overveje at få dem rettet.

Hvorfor skal jeg få rettet mine tænder som voksen?

Måske tænker du at det virker omsonst som voksent menneske at få rettet tænderne. Normalt forbinder man tandretning med noget som foregår under den gratis skole tandpleje mens man stadig går i folkeskole. Men bare fordi man er ude over sin første ungdom behøver det ikke at betyde at éns chance for at få flotte, regelmæssige tænder er forpasset.

Tænderne flytter sig hele livet igennem, og kan derfor sagtens rettes. Der ud over er der, ud over det rent kosmetiske og visuelle, flere grunde til at få rettet tænderne. Blandt andet kan en skæv tandstilling give dig hovedpine og skader på tænderne på grund af et der af følgende skævt bid.

Dette kan være yderst invaliderende i hverdagen. Og alene af den grund kan det være tilrådeligt at gennemgå et tandretnings forløb.

Slip for faste tandbøjler med Invisalign

Den gode nyhed er at de fast monterede tandbøjler af metal som du husker fra din skoletid – de såkaldte togskinner – for længst har veget pladsen for fremtidens tandretnings metode Invisalign.

Invisalign er et system bestående af et sæt transparente skinner, fremstillet i hård plast ud fra en 3D model af din mund. Gennem computer visualisering skaber tandlægen et billede af hvordan det færdige resultat skal se ud – og på baggrund heraf støbes samtlige skinner til hele forløbet.

Hver fjortende dag skifter du til en ny skinne som bringer dig en tand tættere på målet, så at sige. Du kan tage Invisalign skinnerne ud når du skal spise eller børste tænder, og selvfølgelig rense dem som det passer.

Hvis du vil vide mere om Invisalign kan du kontakte You Smile I Smile via hjemmesiden yousmileismile.dk

Flere Nyheder