Forskellige typer tag til ombygning

23 januar 2022
Steffen Petersen

editorial

Når man skal have opbygget på sit hus, er det en essentiel del at man også skal have lavet taget om, derfor er det en god ide at tage stilling hvilken tagtype man gerne vil have som sit tag. Der er stor forskel på de funktionelle elementer i tag og hvor let og dyrt det er at montere.

ombygning

Københavner tag

En god mulighed er et københavner tag, det minder meget om mansardtaget og er også et af de sværeste og bygge, hvis man sammenligner det med et valmtag eller sadeltag. Tagfladerne i bunden har en væsentlig større hældning end de øverste, hvilket gør at man kan benytte sig af pladsen indvendigt.

Fladt tag

Fladt tag er kend for at have meget lav taghældning til ingen, der skal dog være en smule hældning på disse tage for at det er muligt at dræne vand fra taget, ellers ligger det i store pøle og trænger gennem taget i længden.

Pulttag

Et pulttag er et tag med et fald i kun den ene side, den bliver karakteriseret ved kun at have en tagflade, der hælder til den ene side. Det bliver typisk anvendt til fritidshuse og tilbygninger til et nuværende hus. Taget er let at konstruerer og arbejde med, derfor er det en løsning der kan klares i den billigere ende. Dens funktion er typisk kun at give ly og have hældningen for at kunne komme let af med regnvand.

Hvor kan jeg finde nogen til at ombygge mit tag?

Det er forholdsvis nemt at finde nogen til at ombygge ens tag, det kan gøres via en online søgning, ved bare at taste ens område en samtidig med at man skriver hvilket slags tag man ønsker sig. Der er også mulighed for at følge dette link for at finde frem til en der kan løse dine ønsker https://www.toemrererik.dk/.

Flere Nyheder