Find den bedste tandlæge nær Næstved

23 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

De fleste nulevende danskere har i løbet af deres barndom stiftet bekendtskab med den gratis skoletandpleje. Denne blev nemlig obligatorisk omkring midten af forrige århundrede.

Formålet med at tilknytte tandlæger og tandplejere den danske folkeskole var at sikre de unge generationer gode vaner i forhold til mundhygiejne og tandpleje. Dermed øges sandsynligheden for at bevare et sundt og funktionelt tandsæt hele livet igennem hvilket både sparer det enkelte individ for mange kvaler, og det offentlige for store summer i forbindelse med behandling af de sygdomme som følger med dårlige tænder.

Flotte tænder og sundt tandkød hele livet

De såkaldte Nul Huller generationer kan således forvente at gå gennem tilværelsen med alle deres tænder i behold. Dette selvfølgelig forudsat at de gode takter fra skoletiden opretholdes ind i voksenlivet, og at der gøres en aktiv indsats for at bevare de gode vaner.

tandlæge

Det betyder at du hver eneste dag bør børste dine tænder grundigt og rense med tandtråd. Og så skal du sørge for at komme til tandlægen mindst én gang om året.

Din tandlæge hjælper dig i kampen mod tandsygdomme

Det er nemlig i forbindelse med de årlige eller halv årlige tandlæge besøg at din tandlæge har mulighed for at spore ansatser til tandsygdomme og lidelser i tænder og tandkød.

Blandt de mest almindelige af slagsen finder vi karies (huller i tænderne) og parodontose – to dårligdomme som plager mange danskere. Hvis tilløb til karies eller parodontose opdages i tide vil forebyggende tiltag kunne sikre at udviklingen bremses. Og så kan du slippe for i værste fald at miste en eller flere tænder.

Find den bedste tandlæge på Sydsjælland

Er du bosat i Næstved, Slagelse, Vordingborg eller nærmeste omegn hedder din lokale tandlæge Tandlægerne Dickow & Lindkær. Du kan booke tid til din første konsultation via klinikkens hjemmeside på https://dltand.dk/ 

More articles