Få større overblik med Office 365 kurser

17 March 2020
Astrid Pedersen

editorial

Har I udrullet Microsoft Office 365 i virksomheden – og er du i tvivl om hvad det egentligt indebærer? Så kan du med fordel læse med her.

Hvad er Microsoft Office 365?

Vi kender alle sammen Microsoft Office pakken, som indeholder alle de nyttige applikationer Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel og mail programmet Microsoft Outlook samt en masse andre redskaber fortrinsvis til brug i det daglige arbejde på kontoret. Derfor benytter langt de fleste virksomheder sig af Microsoft Office pakken og har gjort det de seneste mindst tyve år.

Før i tiden skulle man købe fysiske cd rom’er eller dvd’er med programmerne på, og disse skulle så indlæses i hver enkelt computer på kontoret. Hver gang Microsoft Office pakken skulle opdateres, foregik dette på møjsommelig vis ved at indlæse fra samme type faste medier. Med internettets udbredelse begyndte opdateringerne at foregå via downloads – og nu om stunder behøver man faktisk slet ikke at installere Microsoft Office pakken fra dvd’er og cd rom’er mere. Den ligger nemlig i skyen og hedder Microsoft Office 365.

Medarbejderne får adgang til alle applikationer i Microsoft Office pakken via Microsoft Office 365, hvortil arbejdsgiveren har indkøbt et antal licenser, som kommer med brugernavn og adgangskode. Med Microsoft Office 365 slipper virksomheden for møjsommelige opdateringer – disse foregår automatisk via download til hver enkelt klient direkte fra skyen.

Samtidig giver Microsoft Office 365 adgang til en række cloud baserede tjenester, som kan lette arbejdet med fildeling og samarbejde på tværs af afdelinger. Med OneDrive får du mulighed for på sikker vis at håndtere dokumenter. OneDrive introducerer mulighed for tildeling af rettigheder på bruger eller gruppe niveau – og så indeholder applikationen en avanceret versions styring, således at man kan se og rette i dokumenter uden at risikere at slette andre brugeres input.

Hvis du gerne vil lære mere om anvendelse af Microsoft Office 365, kan du med fordel tjekke de mange Microsoft Office 365 kurser hos 4D på https://www.4d.dk/kurser/online-services/office-365 

More articles