Få hjælp til alt vedrørende skøde hos en boligadvokat

24 March 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du køber ejerbolig – eller måske overtager en bolig i forbindelse med skilsmisse eller dødsfald – er det vigtigt, at du får styr på skødet. Dit skøde er den officielle dokumentation for, at du er den retmæssige ejer af pågældende hus eller lejlighed. Selv om der ikke er en købsaftale involveret, skal skødet stadig afspejle dette ejerforhold, da det er den eneste officielle dokumentation derfor.

Hvad indeholder et skøde?

Et skøde er et relativt simpelt dokument i forhold til købsaftalen og anden dokumentation, som følger i kølvandet på en bolighandel. Skødet er kun beregnet til at vitterliggøre dit retmæssige ejerforhold over boligen, og indeholder typisk kun data så som oplysninger på køber og sælger, salgsprisen på boligen, datoen for overtagelse og den finansieringsform, som blev anvendt i forbindelse med købet.

Når skødet er godkendt og underskrevet af både køber og sælger ved hjælp af NemID, optages den i et offentligt register, som kaldes tingbogen. Denne ligger digitalt tilgængeligt på nettet, så alle kan se, hvem der ejer en hvilken som helst bolig. Når skødet er tinglyst, som denne proces hedder, kan sælger ikke sælge boligen en gang til, og på den måde undgås svindel ved dobbelt salg.

Hvem kan hjælpe mig med at udfærdige eller ændre mit skøde?

Hvis du er i en boligkøbs proces, vil udfærdigelse og tinglysning af skøde typisk være en del af den boligkøbspakke, din boligadvokat tilbyder dig. Skal du der imod have ændret skødet – eller udfærdiget et helt nyt – i forbindelse med overtagelse af bolig ad anden vej, kan du få et separat tilbud herpå hos eboligadvokat.dk.

Eboligadvokat.dk er en digital boligadvokat, som tilbyder diverse standard ydelser til lave priser. Hos eboligadvokat.dk finde du dygtige og veluddannede boligadvokater med stor erfaring og ekspertise inden for rådgivning af private boligkøbere. Du kan læse mere om ændring, udfærdigelse og tinglysning af boligadvokat skøde på eboligadvokat.dk

More articles