Få fritiden til at gå på et misbrugscenter

19 January 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Heri denne artikel vil vi belyse et emne, som der nok ikke kommer så meget frem, fordi det ikke er i fokus i forbindelse med behandling for et misbrug; men hvis dette emne ikke behandles, så kan det medføre, at man falder tilbage i misbruget igen.

Lad os antage, at du er blevet indlagt til behandling for et misbrug hos https://behandlingscenter-stien.dk .

Og så går der en en periode, hvor der foregår afrusning, du kommer på ret køl og får en hverdag til at fungere på stedet, får tilknyttet behandlere, medicin og terapi, og du føler efterhånden, at du er begyndt at komme oven vande igen.

Du er indstillet på, at dit misbrug har fyldt så meget, at du bliver nødt til at lægge dit liv radikalt om med at sige undskyld til familien, droppe dårlige forbindelser og måske finde et nyt job, fordi du blev fyret fra det forrige.

Men du bemærker også, at dit liv har været fyldt så meget omkring dit misbrug, at meget af din fritid gik med at være misbruger eller i hvert fald tænke på misbruget og det næste fix.

En regulær hobby havde du ikke, og din omgangskreds havde som omdrejningspunkt at styrke dette misbrug og overtale hinanden til, at man kunne stoppe, når man ville; eller man havde lov til at være misbruger.

Hvad så nu? Skal man samle på frimærker? Bygge modelskibe eller noget helt andet?

Det er vigtigt, at man tager sig et valg med dette allerede, mens man er indlagt, for når man kommer ud, er man nødt til at have noget at vågne til, indtil man får styr på ens hverdag igen i den virkelige verden.

Og den slags kræver små skridt, men en hobby kan være på sin plads, så man ikke ender i tristesse, og tankerne igen begynder at kredse om at misbruge.

More articles