Få et bedre indeklima med god ventilation

29 december 2020
Anne-Mette Hansen

editorial

Ventilation betyder meget i alle dine rum. Det at luften bliver renset og skiftet ud løbende, gør, at du får et bedre indeklima. Stort set alle nybyggede boliger opføres i dag med ventilation, fordi det er et krav.

Ældre boliger har dog ikke denne ventilation. Det vil være nødvendigt for dig selv at opdatere boligen med det. Men hvad er et ventilationssystem egentlig for en størrelse? Hvordan fungerer det? Hvad skal du vælge? Læs mere her.

Hvad er et ventilationssystem?

Du kender helt sikkert de der kasser, man ser uden på bygninger. Det er en del af et ventilationssystem. Mange kender dem som aircondition på bygninger i lande sydpå. Når man bygger nyt i Danmark, forsøger man at lave en smart løsning med ventilationsboksen, så den ikke er så synlig og ikke hænger udenfor på bygningen. 

Boksen er en vigtig del af ventilationssystemet. Den henter nemlig luft udefra og sender ind i boligens rum. Den sender også den “brugte” luft ud igen. 

Fordelen ved at have et ventilationssystem er, at du kan styre temperaturen i rummet. Om sommeren kan du køle rummet ned. Og om vinteren kan du varme det op. 

Ventilation i nybyg

I dag bliver alle nye boliger og ejendomme opført med ventilationsanlæg. Det er et krav. Uanset om det er nybyggede parcelhuse, lejlighedsbygninger, erhverv eller institutionsbygninger. Det skal nemlig være med til at sikre beboere i boligen et sundt indeklima. Med ventilationen får man nemlig hele tiden skiftet luften ud og kan opholde sig i et sundt og udluftet rum.

Sådan får du ventilationssystemet installeret 

Vil du have installeret ventilation i din bolig? Eller skal det gamle ventilationsanlæg skiftes ud? Det er en god idé at alliere sig med dygtige fagfolk. Der findes mange ventilationsfirmaer, der både forhandler nye anlæg og som også monterer og installerer dem. 

Læs meget mere om udluftningsanlæg her!

Flere Nyheder