Få den rette hjælp på et misbrugscenter

05 februar 2020
Astrid Pedersen

editorial

De færreste misbrugere er i stand til at slippe misbruget ved egen hjælp. Er du først blevet fanget i afhængighedens klamme favntag, er det meget svært at komme ud af det igen. Der er mange faktorer som kan holde et menneske fast i et misbrug – omgivelserne, psyken, og så selvfølgelig frygten for fraværet af det afhængigheds skabende stof.

De fleste mennesker, som har oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug af alkohol, receptpligtig medicin, hårde stoffer eller andet, vil opleve slemme abstinenser, hvis de forsøger at kvitte med en ”kold tyrker” – det vil sige, fra den ene dag til den anden. Almindelige tømmermænd tåler slet ingen sammenligning med de til tider deliriøse tilstande, man kan opleve når man har abstinenser efter at have kvittet opioider, benzodiazepin, alkohol, heroin eller lignende særdeles vanedannede stoffer.

Mennesker, som har gennemgået denne form for afvænning, beretter om ugelange tilstande af smerter i hele kroppen, vrangforestillinger og hallucinationer, feber og diarre, opkastninger, og en gennemgående følelse af nedtrykthed og håbløshed samt en ubændig trang til at genoptage vanen. Derfor er det meget vigtigt, at du opsøger professionel hjælp, hvis du ønsker at komme ud af dit misbrug og dermed få dit liv tilbage på sporet.

Få hjælp til afrusning, afgiftning og afvænning på et professionelt misbrugscenter

Der er selvfølgelig ingen vej uden om den kolde tyrker, hvis du ønsker at kvitte dit misbrug på effektiv vis. Ved en såkaldt afrusning eller afgiftning (populært kaldet detox) vil du kunne gennemgå processen i trygge omgivelser, med professionel overvågning.

På et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien tilbydes afgiftning og afrusning med hjælp fra sundhedsfagligt personale, som hjælper dig igennem din detox og sikkert ud på den anden side. Herefter kan du gennemgå et fem ugers behandlingsforløb med en høj succesrate, som skal hjælpe dig på fode igen.

Du kan læse mere om behandling af afhængighed på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder