Få den rette bistand til afvænning på et misbrugscenter

07 december 2019
Astrid Pedersen
Få den rette bistand til afvænning på et misbrugscenter

Er dit forbrug af alkohol eller receptpligtig medicin nået til et punkt, hvor du føler, at du har mistet kontrollen? Så bør du straks opsøge professionel hjælp til afvænning.

Hvad er et misbrug?

Når et forbrug af alkohol, hårdestoffer, receptpligtig medicin eller måske spil, sex eller shopping tager overhånd, er der tale om det, der karakteriseres som et misbrug. Et misbrug er samtidig i de fleste tilfælde kendetegnet derved, at det er knyttet til en afhængighed – det vil sige, at man ikke føler, man kan undvære objektet for misbruget.

I tilfælde, hvor der er tale om substans misbrug – det vil sige, stoffer som indtages på den ene eller den anden vis – vil afhængigheden have både fysisk og psykisk karakter. Er man afhængig af at have et vist kvantum af alkohol eller et andet stof i blodet for at kunne gennemføre de dagligdags rutiner, vil det være en naturlig konsekvens af et eskalerende misbrug.

Er misbruget først kommer så langt ud, vil det kræve professionel hjælp, hvis man skal tilbage på sporet. Det kan være direkte risikabelt at forsøge sig med afvænning fra narkotika eller alkohol på egen hånd. For det første kan kroppen reagere meget voldsomt på fravær af stoffet, for eksempel med opkastninger, som kan føre til dehydrering. For det andet kan en ”kold tyrker” have meget svære psykiske konsekvenser. Man kan udvikle delirium eller alvorlige selvmordstanker – og så er der ikke langt til potentielt fatale situationer.

Få professionel hjælp til at komme ud af dit misbrug

Derfor er det meget vigtigt, at du som misbruger får hjælp fra professionelt hold, når du ønsker dig livet tilbage. På Behandlingscenter Stien, som er et behandlingscenter i Jylland, kan du få den nødvendige hjælp til afgiftning, afrusning og afvænning. Læs mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder