Et engelsk sprogkursus kan sagtens blive en nødvendighed

05 april 2020
Anders Lundtang Hansen
Et engelsk sprogkursus kan sagtens blive en nødvendighed

Føler du nogle gange, at du er bedre til engelsk end dem, du er blandt.

Du mener måske ligefrem, at du taler det flydende, og du nærmest blærer dig med, at du kan jargon, påtage dig dialekter med videre, fordi du er så kyndig i engelsk, at du både kan britisk engelsk, skotsk engelsk, australsk engelsk, amerikansk engelsk med videre.

For du har set rigtig mange film, du har hørt en del musik, du har måske endda øvet dig med at se hele TV-serier, hvor der ikke var undertekster på.

Så har du været i udlandet mange gange, hvor du hurtigt kunne hjælpe både din rejsegruppe, men også turister, der havde problemer, fordi du var så god til engelsk – og når du ligefrem var i lande, hvor engelsk var modersmålet, så blev du rost for, at du virkelig var god til sproget.

Det blev ligefrem antydet, at du da måtte være indfødt!

Men hvor godt kender du egentlig til engelsk?

– Kan du de forskellige ordklasser?
– Ved du, hvorfor man sætter ordene sammen, som man gør?
– Hvad er undtagelserne med videre?

For måske har du bare lært en masse engelske gloser udenad, som du ved, hvad betyder, men det er jo slet ikke det samme som at sige, at du kender til sproget.

Selv almindelige englændere med videre laver jo også fejl i sproget, og det kopierer du i blinde, fordi du tror, at fordi de er indfødte med sproget, så må de være bedst til det.

De er jo også blevet undervist i engelsk og har lært sproget fra små, men noget er så røget ud igen, eller de nægter at tale korrekte for at være gadesmarte.

Faktisk kan du tage et engelsk sprogkursus i Herning og endda ende med at blive markant bedre til engelsk, end selv nogle indfødte vil være det, fordi de for længst har glemt, hvad reglerne for sproget er.

Flere Nyheder