Døre der passer til dit hjem

27 September 2021
Steffen Hansen

Når du skal finde døre til dit hus, er det vigtigt at du finder ud af, hvilken funktion og materiale de skal have og været lavet af. Skal de være af glas, træ eller noget helt tredje? Hvilken funktion skal de have? Glasdøre er f.eks gode til at skabe mere plads i et rum, hvor det ikke vil føles så aflukket. 

Hvis du vil vide mere om, hvilke typer døre du kan finde til dit hus, så læs med i det her indlæg. Her vil vi komme omkring de vigtigste rum i dit hus, og hvilke døre du kan finde hertil. 

Til soveværelset

Dit soveværelse er et privatrum, for dig selv, din mand eller din kæreste. Derfor er det godt med en dør, der er lydtæt. Det vil også være smart at finde en dør, der ikke er gennemsigtig, hvis du gerne vil værne om din privathed. Du kan også finde svingdøre til soveværelset, hvis dit soveværelse ligger op til en stue i en lille lejlighed eller lignende. Det vil måske give stuen og soveværelset lidt mere plads, og så kan der lukkes af, når i skal sove eller har gæster. 

Til badeværelset

Der kan være forskellige holdninger til, hvordan døren til badeværelset skal se ud. Det er også rarest med en dør, der er lydtæt her. Nogle vil også foretrække en dør med sløret glas i, hvor man kan se om lyset er tændt eller ej. Det kan også indikere, om der er nogle ude på toilettet. 

Til stuen

Hvis du har en gang, der fører hen til stuen, kan det måske godt være for meget med en helt lukket dør. Det kan være, at du vil have glasdøre eller skydesdøre, så lyset fra stuen kan bringes ud i andre rum i dit hus. Vi kan godt lide åbne rum i Danmark, så alle familiemedlemmer er samlet et sted. Derfor kan du også overveje en skydedør ud til haven, så du kan holde øje med børnene, som leger udenfor eller din gril, der står tændt. Det er klart mere æstetisk, end en dør der bare kan lukkes i. 

More articles