Derfor er det vigtigt du sorterer

30 august 2021
Steffen Hansen

editorial

Der kommer løbende flere og flere regler på, hvordan man skal sortere sit affald. Det seneste nye skud på stammen er, at man ikke længere må smide sine mælkekartoner ud i den normale skraldespand, i udvalgte kommuner. Men hvorfor skal skraldet sorteres, og hvorfor skal vi tænke så meget over det i vores hverdag? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Skrald sorteres af en årsag

Selvom det kan være frustrerende at tænke over, hvordan man smider skraldet ud, når det skal smides ud. Så er der en god grund til det. Skrald skal behandles forskelligt for at passe bedst muligt på miljøet. Derfor er processen for behandling af farligt affald ikke den samme, som den er for pap. Det hele skyldes, at vi skal være bedre til at passe på miljøet, så vi har en planet at bo på mange generationer ud i fremtiden. Derfor kan en lille tanke gøre meget, da det hjælper miljøet.

Hvem kan hjælpe, hvis jeg er i tvivl?

Med alle de regler der er med sortering af skrald, så kan det hurtigt være uoverskueligt at holde overblik over. Derfor kan det være rart med lidt vejledning og rådgivning på området, hvis man ikke er helt klar over, hvordan det skal gøres. Hvis du er i tvivl, så kan du altid kontakte den lokale genbrugsplads. Her er de specialister i affaldssortering, og kan med garanti fortælle dig, hvordan du bør gøre det.

Hvis du ikke ønsker at ringe genbrugspladsen op med simple spørgsmål, så kan du foretage en Google søgning. Der findes en masse fantastiske guides på affaldssortering, som er nemme og overskuelige at følge. Det er dog vigtigt, at du læser hvilke regler der er for netop din kommune, da det ikke er alle kommuner der er lige langt i processen med, hvordan affald bør sorteres.

Flere Nyheder