De møbler kan sidde godt fast

17 marts 2023
Anders Hansen

Vi har ofte svært ved at samle og adskille møbler i vores hjem. Lige fra at sætte en seng sammen til at tage en gammel reol ned, kan det være svært at udføre disse opgaver, fordi delene er så akavede. Men med et par tips og tricks kan du sikre, at dine møbler sidder fast sammen eller er lette at skille ad.

For det første skal du altid bruge det rigtige værktøj til opgaven, når du samler møbler. Det betyder, at du skal have skruetrækkere i forskellige størrelser ved hånden samt skruenøgler, tænger og hammere. Forsøg aldrig at samle noget uden det rigtige værktøj – det kan føre til skader eller personskade. Sørg desuden for at være sikker på, at du har forstået alle instruktioner, før du begynder at arbejde; hvis tingene bliver forvirrende, henvises du til manualen eller at se på onlinevejledninger.

Når du skiller et møbel ad, skal du starte med at fjerne alle skruer og andre fastgørelseselementer. Sørg for at holde dem organiseret, så du ved, hvor de skal hen, når du samler det igen senere. Herefter skal du forsigtigt skille hver enkelt del af møblet ad, indtil du har det i dets separate dele. Vær forsigtig, da nogle dele kan sidde fast sammen med lim eller dyvler, så brug en blid, men fast kraft til at skille dem ad uden at beskadige overfladerne.

flyttefirma

Endelig skal du sørge for, at alle dele er rengjort grundigt, inden du sætter møblet sammen igen. På den måde undgår du, at snavs og støv trænger ind i snævre rum eller samlinger, hvilket kan medføre slitage med tiden.

Hvad gør man med møbler, der er boltret fast?

Møbler med bolte kan være vanskelige at skille ad. Før du prøver noget, skal du læse manualen eller slå op i vejledningen på nettet for at sikre dig, at du forstår processen og har alt det nødvendige værktøj. Brug derefter en skruenøgle til forsigtigt at løsne hver enkelt bolt, indtil du kan fjerne dem helt. Herefter bør demonteringen af stykket være på samme måde som før med alle andre møbler.

Flere Nyheder