Bryg øl hjemme

15 april 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Få ting kan samle den danske befolkning som den gyldne drik, øllet. Derfor er det også noget sjovere at invitere vennerne til middag og servere ens egen hjemmebrygget øl, som passer perfekt til maden. Frem for det nærmeste supermarkedet øl, der er på tilbud. Igennem de sidste par år er interessen for at brygge sin egen øl steget, samtidig med at der er kommet flere og flere microbryggerier og flere specialøl på markedet. Der er samtidig kommet flere special butikker, der sælger alt fra bryganlæg til de ingredienser du skal bruge til at brygge en øl. De sælger alt for et godt startskit, som gør det nemt at komme igang til mere avanceret udstyr.

Lær at brygge øl

Nu smider man jo desværre ikke bare nogle ingredienser i en gryde og 5 min. efter har man øl. Det er en kunstart som er relativ nem at lære. Forstået på den måde. Du kan nemt lære at lave en god basisøl, men det kræver meget at blive ekspert. 

Der findes i dag kurser i ølbrygning, hvor du på en eftermiddag og aften kan lære, hvordan du brygger øl. Husk at arrangere at du bliver hentet, da man få den øl med hjem, som man har startet med at brygge. Det er lidt svært og tungt at tage en 20 liters gryde med i toget.

Udover ølkurser er der mange bøger, der fortæller om hvordan man kan brygge øl, udover at de fortæller om de forskellige landes ølkultur og forskellen.

Butikkerne som sælger ingredienser til ølbrygning, er også en sand kilde til viden om, hvordan du kan brygge øl og hvilke ingredienser der arbejder godt sammen.

Sidst men ikke mindst findes der et utal af videoer på internettet, der viser de forskellige måder du kan brygge øl på og hvad der sker, hvis du bruger den ene eller anden ingrediens.

Flere Nyheder