Bryg din egen øl

22 februar 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Der er næppe mange der anfægter at øl er danskernes nationaldrik og det har den efterhånden været de sidste 5000 år. Der er fundet rester af øl i en krukke, der er over 5000 år gammel og i de sidste par år har udbuddet af øl, især specialøl, været stræk stigende. Det samme har interessen for at lave sin egen øl, også og mange ønsker at gå microbryggerierne i bedene og se om de kan lave en ny variant, som ikke har været lavet før. Det er muligt at købe det nødvendige hos albryg.dk

Lav din egen øl

Der skal i princippet kun bruges 4 ingredienser til at lave en øl. Vand, humle, malt og gær. Derudover skal der også bruges et brygudstyr til selve ølbrygningen. Det er muligt at købe et startkit og hurtigt og nemt komme igang med at brygge din egen øl. Det er også muligt at købe mere avanceret udstyr, hvis du syntes det er sjovt og er vild med at eksperimentere og gerne vil brygge den bedst mulige øl. Ølbrygning er en spændende hobby, der kombinere det tekniske med at du skal have en stor viden om de forskellige ingredienser og hvordan de arbejder sammen. Det er altså ikke nok at have en stor teknisk viden. Mange brygmester benytter sig af teknik, samtidig med at de kombinere det med at de personligt overvåger produktionen og tilsætter deres egen personlige touch. 

Lær at lave din egen øl

Der er mange muligheder for at lære at lave sin egen øl. Der findes mange bøger om emnet og der findes samtidig er der et utal af videoer om ølbrygning på nettet. Derudover er det muligt at deltage i ølbrygningskurser. Der er kurser for både begyndere, der vil lære at lave øl og for øvede der vil lære at lave mere.

Flere Nyheder