Beskyt din båd med bundmaling

24 september 2020
Astrid Pedersen
image

Står du for at skulle give båden en ordentlig overhaling? Så må du endelig ikke glemme den beskyttende bundmaling.

Hvad er bundmaling?

Bundmaling, også kaldet antifouling, er en form for maling som er særligt udviklet til at beskytte din båds skrog. Som navnet antyder beskytter bundmaling primært den del af din båd som befinder sig under vandlinjen. Her er skroget særligt udsat for vækst af forskellige organismer og smådyr, her under alger, skaller, snegle, bramgæs og lignende.

Ud over det at disse dyr hæmmer bådens fremdrift, og dermed dens hastighed, vil de også kunne medvirke til en øgning af dit brændstof forbrug – og dermed dine udgifter. Hvis bunden på din båd er helt overbegroet med alger og diverse muslinger og snegle vil din motorbåds hastighed potentielt kunne sænkes med helt op til 5 knob hvorved brændstof forbruget kan øges med hele 30%.

Hvis du ønsker at undgå denne situation kan du med fordel påføre bunden af din båd et godt beskyttende lag af bundmaling i høj kvalitet. På den måde får du en mere ubesværet sejlads og et lavere brændstof forbrug.

Hvordan påfører jeg bundmaling?

Har du sat din båd på land med det formål at gøre den klar til sommerens sejladser bør du altid fange an med at fjerne den eksisterende bundmaling. Du kan enten foretage en slibning, eller du kan bruge en såkaldt ”stripper” – for eksempel Owatrol Multi Stripper, eller Owatrol Marine Stripper hvis du arbejder direkte på gel coaten. Dernæst kan du påføre bundmaling i et eller flere lag afhængig af skrogets tilstand og beskaffenhed. Hvor meget bundmaling du skal bruge afhænger af størrelsen på din båd.

Hos Bådbiksen kan du finde et skema som angiver den anbefalede mængde af bundmaling med udgangspunkt i bådens mål. I den online shop finder du samtidig flere varianter af bundmaling i høj kvalitet – læs mere på baadbiksen.dk/baadudstyr/10-bundmaling/

Flere Nyheder