Pas på med at skabe en brandfælde med et bålfad

22 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

En del mennesker tror fejlagtigt, at de har garderet sig mod brande ved at have et bålfad, fordi det står hævet over græsset på et mindre plateau eller eventuelt er hævet lidt over jorden i nogle kæder med et stativ.

Men selvom det da er mere sikkert end at smide noget brænde på noget græs og stikke ild til det, så skal man stadigvæk holde øje med, hvad man gør med sådan et bålfad, for ellers kan der opstå en brand – og selv en lille gnist kan som bekendt starte et inferno!

Det behøver ikke at blæse særligt meget, da bare en lille sidevind kan få fat i en gnist, men derfor er det en god idé at have bålfadet et sted, hvor der er læ, men man skal stadig ikke have det for tæt på husmure eller grønne arealer, hvor der kan blive stukket ild i.

Flere gode forslag og råd angående et bålfad

Der skal også altid være en, der holder øje med bålfadet, også selvom man måske er en flok, der er samlet om det.

Denne person sørger for at holde liv i bålet, og vedkommende skal gerne have forstand på, hvordan man tænder sådan et bål og holder liv i det – og eventuelt selv holder sig bare nogenlunde ædru imens, hvis der er alkohol til stede.

Man kan få hjælp af andre med bålfadet, men man skal så kommunikere om, hvad der er smidt på bålet, hvordan og hvornår.

Kan man skærme af ved bålfadet, så bør man også gøre det, da det er med til at give lidt læ, men det skal som sagt heller ikke være noget brandbart.

Desuden skal man heller ikke sætte sig for tæt på bålet med ens strikkede sokker, tæppe over kroppen med videre, for man bemærker måske ikke, hvis der lige starter en lille flamme i en, og så går man i panik og breder ilden.

More articles