Koteletter i fad – når aftensmaden skal være nem, billig og velsmagende

13 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du står og mangler idéer til hjemmelavet aftensmad, som kan fremstilles nemt og hurtigt, og som samtidig ikke koster en bondegård, kan du med fordel søge inspiration i den traditionelle danske kogebog. Her finder du blandt andet den utroligt velsmagende ret koteletter i fad.

Er det svært at lave koteletter i fad?

Det er faktisk super nemt og ikke spor besværligt at tilberede en lækker omgang koteletter i fad til hele familien. Til en standard portion koteletter i fad skal du blot bruge olie, løg, champignoner, gul peberfrugt, grøn peberfrugt, grøntsagsbouillon, tomatpure, paprika, fløde 9 %, hvedemel, salt og peber. Alle disse ingredienser findes for de flestes vedkommende i køle- eller køkken skabe – og hvis ikke, er de til at skaffe i et hvert velassorteret supermarked. Samtidig ligger samtlige ingredienser i den absolut overkommelige økonomiske ende – og du skal ikke handle i special butikker for at finde hverken råvarer eller krydderier.

Selve tilberedningen af koteletter i fad tager under en halv time, da retten skal tilbringe det meste af tiden i ovnen. Og du skal ikke ud og investere i det helt avancerede køkkenapparatur for at kunne fremtrylle den lækre og velsmagende ret. En god, skarp kniv, et spækbræt, en tykbundet pande og et ildfast fad samt et helt almindeligt komfur med en standard ovn er det eneste, du har brug for.

Koteletter i fad har ydermere den fordel, at du selv kan variere ingredienserne efter din egen – og familiens – smag. Tilsæt for eksempel bacon, chili, hvidløg eller andre spændende krydderier, og gør retten mere interessant. Koteletter i fad er så nem en ret at fremstille, at du med fordel kan invitere større børn med i køkkenet, når der skal kokkereres. Det er rigtig sjovt og hyggeligt – og så nydes maden også bare mere!

Du kan finde den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk

More articles